VL_ALL_1200x600_Laksesalat_med ruccola_Vitaelab.jpg

Laxsallad

Denna friska och smakrika sallad är perfekt som lunch eller som en näringsrik, men inte alltför rejäl kvällsmat. Lax innehåller omega 3, och broccoli är bra för lederna. Denna sallad har många nyttiga ingredienser!

Sallad med rökt lax och avokadodressing (till 4 personer)

Sallad: Dressing:
- ca. 1 liter blandad sallad (ruccola, babyspinat, röd mangold, osv.)
- 400 gram varmrökt lax
- 1 broccoli
- 1 liten squash
- kärnor från ett halvt granatäpple
- 1/2 dl pinjenötter
- olivenolja till stekning
- 1/2 avokado
- 1/2 dl creme fraiche
- 2 msk majonäs
- saft från en halv lime
- 1/2 vårlök
- ett knippe koriander
- salt och svart peppar

Så gör du:

Dela broccolin i buketter och zucchinin i skivor. Ånga eller stek dem i lite olivolja. Tillsätt salt och låt svalna. Rosta pinjenötterna i en torr panna.

Dressing: Gröp ur fruktköttet ur avokadon med en sked och lägg i en skål. Pressa över limesaft. Blanda i creme fraiche och fördela det jämnt med en stavmixer. Blanda i majonnäs, hackad salladslök och koriander. Krydda med salt och svartpeppar.

Dela upp salladsblandning på fyra tallrikar. Fördela broccolibuketterna och den skivade zucchinin på salladen och lägg den varmrökta lax över. Dekorera med granatäpplekärnor och pinjenötter.