Träningstips till dig som passerat 60

Kroppens kapacitet och behov förändras när vi blir äldre. För att få maximala hälsofördelar är det klokt att anpassa träningen efter ålder och livssituation.

Läs mer

Därför är fysisk aktivitet så viktigt

Vinsterna med regelbunden fysisk aktivitet är många och stora. Bättre livskvalitet, kognition, stämningsläge och fysisk kapacitet – och lägre risk för många sjukdomar.

Läs mer

D-vitamin

Visst är det gott att känna solen värma kroppen och se kroppen anta en gyllenbrun färg. Men solen har flera positiva effekter, den ger oss energi och vårt humör påverkas och den ökar även vår D-vitaminnivå.

Läs mer

Laxsallad

Denna friska och smakrika sallad är perfekt som lunch eller som en näringsrik, men inte alltför rejäl kvällsmat. Lax innehåller omega 3, och broccoli är bra för lederna.

Läs mer

Tomat- och fetaost sallad

Tomat- och fetaostsallad passar perfekt som en lättare lunch, eller som ett tillbehör till din grillfavorit.

Läs mer

Nyttigare våfflor

Det är aldrig fel med våfflor! Antingen till fikat eller som ett lite nyttigare mellanmål.

Läs mer

Grillad biff med parmesan- och persiljesallad

Förläng sommarkänslan med ett läckert grillrecept med biff och parmesan- och bladpersiljesallad. Om du inte har någon grill att tillgå, så går det lika bra att använda en grillpanna inomhus. Både enkelt, sunt och smakrikt!

Läs mer

Boosta immunsystemet

Atjooo! Det ständiga snörvlandet, nysandet och hostandet är tre av vinterns baksidor, som hänger ihop med att immunsystemet blir försvagat. Men ofta handlar det om ganska små förändringar för att stärka immunsystemet.

Läs mer

Värmande pumpasoppa

Vad passar mer än en värmande soppa när det är kallt och ruggigt ute?Här hittar du ett recept på en god pumpasoppa för kyliga dagar.

Läs mer

Spökmaränger

Det finns fantastiskt många roliga och skrämmande godsaker man kan baka till Halloween och spökmaränger passar både stor som liten. De är dessutom busenkla att göra.

Läs mer

Träningstips till dig som är över 40

Prioritera styrketräning! Efter 40 börjar vi tappa muskelmassa och förbränningen går ner. Styrketräning bygger upp muskelmassa, förebygger förslitningsskador och stärker skelettet.

Läs mer

Så ökar du förbränningen

Början av året är en period då många är fast beslutna att äta sundare och träna mer. Här är ett par enkla steg du kan vidta för att öka din förbränning.

Läs mer

Gör träningen till en del av vardagen

Det är aldrig för sent att påbörja något eller lära sig något nytt, så det spelar egentligen ingen roll när du börjar träna.

Läs mer

Längdskidåkning

En skidtur i vackra omgivningar gör gott för både kropp och själ. På en skidtur tränar du alla de stora muskelgrupperna i kroppen, och även hjärtat.

Läs mer

Gör egna äggkoppar

Gör äggkoppar av träkulor och filtkulor, superenkelt och det går snabbt. Om du änskar lite mer färg på träkulorna så kan du måla dem med valfri färg.

Läs mer

Rocky road med vit choklad

Rocky road är ett vanligt julgodis att göra, som gillas av både stora och små. Här kommer ett recept på en lite annorlunda variant med vit choklad, tranbär och nötter.

Läs mer

Cheesecake med passionsfrukt

Varför inte baka en cheesecake med passionsfrukt som avslutning på middagen? Denna variant är härligt syrlig med både citron och lemon curd.

Läs mer

Lagra dina äpplen

Är du en av de som har många äppleträd i trädgården, men inte riktigt vet vad du ska göra med all frukt? Då kan det vara bra att veta att många sorter går bra att lagra.

Läs mer

Härlig äpplepaj

För dig som har många äpplen kvar efter sommar och höst, bjuder vi här på ett recept på en härlig äpplepaj. Här hittar du receptet

Läs mer

Äppelglögg

Det är lätt att göra sin egen glögg! Bjud in vänner och familj på glögg och pepparkakor eller avnjut en kopp på egen hand.

Läs mer

Nyttigare pepparkakor

Vad sägs om att prova en annan sort än pepparkakor i år? Här hittar du vårt recept på hälsosammare pepparkakor - perfekt för julmys!

Läs mer