VL_ALL_1200x600_Trene_ved_40_Vitaelab.jpg

Träningstips till dig som är över 40

Det här är ofta en av de mest hektiska perioderna i livet då många är mitt uppe både i karriären och i småbarnsåren. Det är full fart både hemma och på jobbet och man stressar mellan heltidsjobb, skola, dagis och fritidsaktiviteter.

Träningstips till dig som är över 40

Prioritera styrketräning! Efter 40 börjar vi tappa muskelmassa och förbränningen går ner. Styrketräning bygger upp muskelmassa, förebygger förslitningsskador och stärker skelettet. Muskelmassan har dessutom stor betydelse för förbränningen och gör det lättare att hålla vikten.

Komplettera med pulshöjande konditionsträning. Löpning eller gympa med hopp belastar skelettet och är bra för att motverka benskörhet. Men om du har problem med höfter eller knän, så välj gärna skonsammare konditionsformer.

Satsa på kvalitativ och tidseffektiv träning. Hellre 40 minuters styrketräning eller 30 minuters joggning än 2 timmars promenad.

Välj avslappnande alternativ i stressiga perioder.
Yoga, qigong, tai chi och liknande träning är bra för att hålla kroppen smidig samtidigt som det hjälper dig att stressa ner och slappna av.