VL_ALL_1200x600_Sunnere_havrevafler_jordbær_Vitaelab.jpg

Nyttigare våfflor

Det är aldrig fel med våfflor! Antingen till fikat eller som ett lite nyttigare mellanmål.

Det finns inget så frestande som lukten av nygräddade våfflor! Visste du att genom att ersätta delar av vetemjölet med andra mjöltyper, blir de omedelbart lite nyttigare? Havrevåfflor är ett näringsrikt alternativ till vanliga klassiska våfflor. Dinkelmjöl har hög halt av protein och är rikt på B-vitaminer och mineralämnen.

Ingredienser:
- 100 g smör
- 4,5 dl mjölk
- 1 dl havrekli
- 3,5 dl dinkelmjöl
- 2 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg

Så gör du:

Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman mjöl, havrekli, salt och bakpulver och vispa sedan i ägg, smöret och mjölk till en slät smet.

Grädda våfflorna och njut dem varma med några färska bär.

Hoppas det smakar!