Faktasidor

VL_CF_IMG_Collagen_powder_1200x600-v2.jpg

Kollagen

Brosket används under hela livet och måste klara otaliga påfrestningar. Det går igenom miljontals cykler där det pressas och sträcks igen. Det är viktigt att ta hand om brosket för att bevara rörliga leder!

Kollagen är en byggsten i brosk

Kollagen är ett viktigt protein i kroppen och en viktig byggsten i brosk, ligament och senor. Cirka 30% av kroppen består av kollagen. Det finns 28 typer av kollagen, och de vanligaste är typ I och II. Typ I kollagen är en viktig komponent i huden och typ II är huvudkomponenten i brosket.

Brosk - kroppens stötdämpare

Om vi ​​jämför kroppen med en bil kan vi kalla brosket för stötdämpare i bilen. Korrekt sammansatt brosk är både elastiskt och hållbart och ger effektiv stötdämpning vid rörelse. Stötdämparnas styrka kommer från kollagenfibrer som vrids ihop som trådar i ett rep.

VL_CF_IMG_Collagen-knee_1200x600.jpg

Tål tung stress

Brosket används hela sitt liv och måste klara otaliga påfrestningar. Brosket går igenom miljontals cykler där det pressas och sträcker sig ut igen. Brosket innehåller inte blodkärl och närs av synovialvätskan som pressas ut under rörelser. Rörelse är därför viktigt för att skapa cirkulation och näring av cellerna i ledbrosket.

Collagen Duo

  • Prova Collagen Duo - första paketet 0 kr
  • Kosttillskott med odenaturerat kollagen typ II
  • Innehåller även antioxidanterna vitamin C och selen

Collagen Duo är ett tillskott för dig som lever ett aktivt liv och vill ta hand om kroppens brosk.

Erbjudande: första paketet 0 kr

Nu endast 0,00 349,00

Collagen Duo är ett kosttillskott som innehåller odenaturerat kollagen typ II, vitamin C och antioxidanten selen. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning, som har betydelse för broskets normala funktion. Selen är en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress.