Faktasidor

VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_D_Vitamin_Sunbathing.jpg

D-vitamin

D-vitamin bidrar till en normal muskelfunktion, och det är därför viktigt för välfungerande muskler under hela livet. Här kan du läsa mer om D-vitamin.

Ett vitamin med många roller 

Människan består av mycket kalcium, och det är den viktigaste byggstenen i skelettet genom hela livet. D-vitamin bidrar till det normala upptagandet och användningen av kalcium, vilket i sin tur är viktigt för att bibehålla normal benstruktur och friska tänder. Tillräckligt intag av vitaminet bidrar till normala kalciumnivåer i blodet, liksom upptagandet av det viktiga mineralet fosfor. Dessutom bidrar vitaminet till en normal muskelfunktion och är därför viktigt för välfungerande muskler under hela livet.

Inte tillräckligt med sol i norr

Kroppen kan själv producera D-vitamin när den utsätts för solljus. Ändå är bildandet av D-vitamin i huden med hjälp av solljus inte alltid tillräckligt, särskilt uppe i norr där det tidvis är lite solljus som till expemel under vintermånaderna.

Människor med starkt pigmenterad hud har större problem med att producera D-vitamin. Orsaken är att deras pigment, melaninet, konkurrerar med D-vitaminproduktionen. 

Fettlösliga vitaminer som D-vitamin lagras i levern så att det finns ett reservlager i kroppen. Om vitaminbrist uppstår kan dessa sedan utsöndras i blodet.

D-vitamin spelar en roll i celldelningsprocessen

Celldelningen i kroppen är grunden för tillväxt och nybildning av vävnad. D-vitamin spelar en roll i celldelningsprocessen.

Beställ
  • Ett bra val för muskler och leder

VitaePro

  • Ingredienser för muskler och leder 
  • Även bra för hjärta och immunsystem
  • Minskar trötthet och utmattning

Erbjudande: -50% på första paketet. Alla kunder är just nu med i lotteri av presentkort av mat.

Nu endast 169,00 338,00

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen: LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma. BINDVÄV: VitaePro innehåller mangan som bidrar till normal bildning av bindväv. MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion. ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning. IMMUNSYSTEM: VitaePro innehåller zink, selen och vitamin D som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion. HJÄRTA: VitaePro innehåller tiamin samt omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag). SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.