Faktasidor

VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_Antioxidants_Blue_Berries.jpg

Antioxidanter

Kroppen använder antioxidanter för att skydda cellerna i kroppen mot oxidativ stress. Vissa antioxidanter är enzymer som kroppen producerar själv, medan andra antioxidanter, som vitamin C och vitamin E, måste tillföras kroppen via maten.

Reaktiva syrearter

Antioxidanter är kroppens naturliga skydd mot reaktiva syrearter, såsom fria radikaler. Kroppen producerar ett antal enzymer som fungerar som antioxidanter. De fungerar genom att förhindra, neutralisera och reparera skador orsakade av ett överskott av reaktiva syrearter i kroppen.

Reaktiva syrearter bildas ständigt i kroppen som en biprodukt när kroppen bränner syre. Ett exempel på reaktiva syrearter är fria radikaler. Antioxidanter hjälper kroppen att neutralisera de skadliga syreföreningarna. Utan antioxidanter skulle syre fungera som ett toxin i kroppen.

Balans mellan bildandet av den reaktiva syrearten och deras förstörelse av antioxidanter är viktigt för att kroppens celler ska fungera optimalt.

Naturliga, starka antioxidanter

Ett antal olika föreningar hjälper till att skydda celler från oxidativ stress:

  • Vitaminer som riboflavin, vitamin C och vitamin E.
  • Mineraler som selen, koppar och zink
  • Enzymer som produceras av kroppen

Antioxidanterna finns naturligt i kroppens celler i form av olika enzymer. Andra antioxidanter kan inte produceras av kroppen, utan måste levereras via kosten som vitamin C och vitamin E och mineralerna selen, koppar och zink. Livsmedel som är rika på antioxidanter, såsom vitamin C och vitamin E, inkluderar bär, frukt, nötter, grönsaker och kryddor.

Vad gör antioxidanter?

Antioxidantsystemet i kroppen består av ett antal enzymer som kroppen producerar. Dessa hjälper kroppen att hålla cellerna vitala. De reaktiva syrgasarter som bildas under ämnesomsättningen i kroppen kan oxidera och påverka kroppens celler. Detta är samma process som inträffar när fett härsknar eller en spik rostar. Kroppens naturliga "rostmedel" är antioxidanter. När kroppen utsätts för påfrestningar som stress, solljus, ohälsosam mat, hård träning och mer bildas en ökad mängd skadliga syreföreningar.

Dessutom kan vi få extra med antioxidanter från maten vi äter. Antioxidanter som vitamin C och E hjälper till att skydda celler från oxidativ stress. 

Beställ
  • Ett bra val för muskler och leder

VitaePro

  • Ingredienser för muskler och leder 
  • Även bra för hjärta och immunsystem
  • Minskar trötthet och utmattning

Erbjudande: -50% på första paketet.

Nu endast 179,00 358,00

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen: LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma. BINDVÄV: VitaePro innehåller mangan som bidrar till normal bildning av bindväv. MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion. ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning. IMMUNSYSTEM: VitaePro innehåller zink, selen och vitamin D som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion. HJÄRTA: VitaePro innehåller tiamin samt omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag). SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.