ImmunoPlus

  • Norskutvecklat kosttillskott med Norsk betaglukan™ (NBG®) och daglig dos av selen, vitamin C och D.
  • Selen, samt vitamin C och D bidrar till att upprätthålla ett normalt immunsystem.

Erbjudande: -50% på första paketet

Nu endast 164,50:- 329,00:-

För immunsystemet: Mineralet selen samt vitaminerna C och D bidrar till att bibehålla ett normalt immunsystem. Skyddar mot oxidativ stress: Antioxidanterna selen och vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Norsk betaglukan™ har dokumenterad kvalitet och är godkänt som Novel Food.

ImmunoPlus

ImmunoPlus innehåller Norsk betaglukan (NBG®), selen, vitamin C och D.

Immunsystemet

ImmunoPlus är ett skräddarsytt kosttillskott för immunsystemet. ImmunoPlus innehåller mineralet selen samt vitaminerna C och D som bidrar till att bibehålla ett normalt immunsystem.

Dessutom innehåller ImmunoPlus Norsk betaglukan (NBG®) är en ren naturprodukt utvunnen från rensad bakjäst.

Skyddar mot oxidativ stress

När immunsystemet får jobba extra hårt produceras ökade mängder reakiva syreförbindelser som kan öka stress i cellerna. Antioxidanterna selen och vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Norsk betaglukan™ (NBG®)

Betaglukanet som finns i bakjäst kan isoleras från jästceller genom speciella rensningstekniker. Det var norska forskare vid Universitetet i Tromsö som var först med detta och på 1980-talet utvecklade de vad vi idag känner igen som ”norskt betaklukan” (NBG®). Norsk betaglukan™ (NBG®) är godkänt som Novel Food.

En förpackning ImmunoPlus innehåller 60 kapslar; dagsdoser för två månader. Det är ingen bindning- eller uppsägningstid av abonnemanget, och du får beställningen skickad direkt hem till din brevlåda. 

  • Betaglukaner

    Betaglukaner är kolhydrater som består av långa kedjor av glukosmolekyler som hakas ihop på ett sådant sätt att de inte bryts ner av matsmältningssystemet. Betaglukaner finns på ett antal platser i naturen, till exempel i träd och växter, i alger och i hattsvampar, och även i olika typer av jäst och bakterier.

    Det finns många olika betaglukaner

    Betaglukaner är en viktig del av uppbyggnaden av strukturer i växt- och svampriket. En betaglukan från en typ av organism är dock inte densamma som en betaglukan från en annan. Detta beror på att glukosmolekylerna är sammansatta på mycket olika sätt i de olika organismerna; i vissa bildar de långa, linjära kedjor, medan de i andra hakar i mer komplexa, grenade strukturer.

    Betaglukan från bakjäst

    Betaglukan vi hittar i bakjäst (Saccharomyces cerevisiae) är en så kallad beta-1,3 / 1,6-glukan. Det är en ganska stor och grenad molekyl och en viktig komponent i jästcellens cellvägg. Strukturen för denna betaglukan liknar mycket strukturen av betaglukaner som finns i andra jästar och i bakterier som är skadliga för djur.

    Genom evolution har därför immunsystemet hos djur lärt sig att känna igen denna molekyl och att tolka den som en signal om infektionsrisk ─ även om molekylen i sig är helt ofarlig. Resultatet är att immunsystemet ökar beredskapen, så att det är bättre rustat att bekämpa alla inkräktare.

    Norsk betaglukan

    Betaglukan som finns i bakjäst kan isoleras från jästcellen med hjälp av speciella rengöringstekniker. Det var norska forskare vid universitetet i Tromsø som först fick reda på hur man gjorde detta, och på 1980-talet hade de utvecklat den betaglukanprodukt som vi idag känner som "norsk betaglukan" (NBG).

    Ämnet användes först i fiskfoder för att öka motståndet mot infektion hos odlad fisk, och så småningom också i foder för andra husdjur (grisar och fjäderfä) och för sport och husdjur (hästar och hundar). Det är en förfinad version av denna beta-glukanprodukt som för närvarande används i kosttillskott för människor, och som är godkänd av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) enligt den så kallade "Novel Food" -förordningen.

  • Frågor och svar

  • Ingredienser