Erbjudande: -50% på första paketet
Nu endast 129,00 259,00
ImmunoPlus innehåller Norsk betaglukan (NBG®), selen, vitamin C och D.
ImmunoPlus är ett skräddarsytt kosttillskott för immunsystemet. ImmunoPlus innehåller mineralet selen samt vitaminerna C och D som bidrar till att bibehålla ett normalt immunsystem.
Dessutom innehåller ImmunoPlus Norsk betaglukan (NBG®) är en ren naturprodukt utvunnen från rensad bakjäst.
När immunsystemet får jobba extra hårt produceras ökade mängder reakiva syreförbindelser som kan öka stress i cellerna. Antioxidanterna selen och vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
Betaglukanet som finns i bakjäst kan isoleras från jästceller genom speciella rensningstekniker. Det var norska forskare vid Universitetet i Tromsö som var först med detta och på 1980-talet utvecklade de vad vi idag känner igen som ”norskt betaklukan” (NBG®). Norsk betaglukan™ (NBG®) är godkänt som Novel Food.
En förpackning ImmunoPlus innehåller 44 kapslar; dagsdoser för 6 veckor. Det är ingen bindning- eller uppsägningstid av abonnemanget, och du får beställningen skickad direkt hem till din brevlåda.
Betaglukaner är kolhydrater som består av långa kedjor av glukosmolekyler som hakas ihop på ett sådant sätt att de inte bryts ner av matsmältningssystemet. Betaglukaner finns på ett antal platser i naturen, till exempel i träd och växter, i alger och i hattsvampar, och även i olika typer av jäst och bakterier.
Betaglukaner är en viktig del av uppbyggnaden av strukturer i växt- och svampriket. En betaglukan från en typ av organism är dock inte densamma som en betaglukan från en annan. Detta beror på att glukosmolekylerna är sammansatta på mycket olika sätt i de olika organismerna; i vissa bildar de långa, linjära kedjor, medan de i andra hakar i mer komplexa, grenade strukturer.
Betaglukan vi hittar i bakjäst (Saccharomyces cerevisiae) är en så kallad beta-1,3 / 1,6-glukan. Det är en ganska stor och grenad molekyl och en viktig komponent i jästcellens cellvägg. Strukturen för denna betaglukan liknar mycket strukturen av betaglukaner som finns i andra jästar och i bakterier som är skadliga för djur.
Genom evolution har därför immunsystemet hos djur lärt sig att känna igen denna molekyl och att tolka den som en signal om infektionsrisk ─ även om molekylen i sig är helt ofarlig. Resultatet är att immunsystemet ökar beredskapen, så att det är bättre rustat att bekämpa alla inkräktare.
Betaglukan som finns i bakjäst kan isoleras från jästcellen med hjälp av speciella rengöringstekniker. Det var norska forskare vid universitetet i Tromsø som först fick reda på hur man gjorde detta, och på 1980-talet hade de utvecklat den betaglukanprodukt som vi idag känner som "norsk betaglukan" (NBG).
Ämnet användes först i fiskfoder för att öka motståndet mot infektion hos odlad fisk, och så småningom också i foder för andra husdjur (grisar och fjäderfä) och för sport och husdjur (hästar och hundar). Det är en förfinad version av denna beta-glukanprodukt som för närvarande används i kosttillskott för människor, och som är godkänd av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) enligt den så kallade "Novel Food" -förordningen.
Om du har en rabattkod, skriv in den i fältet.
Ogiltig rabattkod