VL_ALL_1200x600_Krydret_epleglogg_med_kanel_VitaeLab.jpg

Äppelglögg

Det är lätt att göra sin egen glögg! Bjud in vänner och familj på glögg och pepparkakor eller avnjut en kopp på egen hand.

Kryddad äppelglögg

Ett glas värmande glögg hör för många julen till. Vill du ha lite variation ska du absolut testa värmande äppelglögg. Både små och stora kan ha det mysigt med äppelglögg med äkta smak av äpplen och julkryddor.

Full av antioxidanter!

Ingredienser:
- 4 msk brunt socker
- 2 små kanelstänger
- 1 cm riven ingefära
- 1 stjärnanis
- 2 tsk kryddnejlika
- 1 äpple i små tärningar
- 2 msk mandlar, finhackade

Så gör du:

Lägg alla ingredienser i en gryta. Värm upp till kokpunkten och låt glöggen stå och dra under lock på låg värme i 15 minuter.

Drycken kan serveras varm eller kall.

Tips: Du kan gärna göra glöggen dagen innan så att smakerna får tid att utvecklas.