Calamari

Calamari

Calamari (bläckfisk) är en miljövänlig och hållbar källa till omega 3.

Calamari är naturligt rik på DHA, den viktiga och riktiga omega 3-fettsyran.
Vid ett dagligt intag på 250 mg DHA har fettsyran tre viktiga funktioner i kroppen:

• Bidrar till hjärtats normala funktion
• Bidrar till att bibehålla normal synförmåga
• Bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion 

Hållbar och miljövänlig

Calamari är en slags bläckfisk som inte är utrotningshotad och som förökar sig väldigt fort. Den lever i genomsnitt i mindre än två år. Calamari fiskas ofta i Asien med miljövänliga och hållbara fiskemetoder som inte förstör ekosystemet i havet eller bestånden. Bläckfisken fångas av lokala småbåtar med lina, vilket är skonsamt mot miljön. Både fiskemetoderna och fartygen utvärderas kontinuerligt.

Förhindrar onödigt avfall

Varje år fångas omkring två miljoner ton calamari för livsmedelsproduktion. Från denna produktion kommer nästan 200 000 ton att vara oanvända och kommer antingen att kastas eller bli djurfoder. Omega 3-oljan från calamari kommer från denna biprodukt, vilket innebär att produktionen bidrar till att förhindra onödigt avfall.

Kosttillskott med calamari:

Kosttillskott med calamari: