Faktasidor

VL_VL_ALL_1200x600_1907_Facts_DHA_Raw_Salmon_Black.jpg

DHA

DHA är en essentiell omega 3-fettsyra som bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga.

Kroppen är beroende av den essentiella fettsyran omega 3. Nu har nyare forskning visat att speciellt DHA är viktigt för att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga*.

Vad är DHA?

DHA är en essentiell fettsyra som är nödvändig för att kroppen ska fungera optimalt. DHA dominerar bland fettsyrorna i de flesta av våra vitala organ, och är i stort sett den enda fettsyran i hjärnan, ögat och nervsystemet.

Vad gör DHA för kroppen?

Cellerna i kroppen känner igen DHA när det intas och kan använda det till centrala funktioner i kroppen.

Viktigt för hjärnan

Hjärnan är det mest fettrika organet i kroppen. DHA-innehållet är 11 % av alla fettsyror. Fettsyror är inblandade i en mängd olika processer i hjärnan. Studier tyder på att DHA är viktigt för struktur och signalöverföring i hjärnan. Därför bidrar DHA till att bibehålla normal hjärnfunktion som till exempel inlärning och minne*.

Viktigt för hjärtat

Fettsyror är byggstenar i cellytan i vår kropp. Mycket omättat fett i form av omega 3-fettsyror behåller cellytan mjuk och smidig. Det är en av anledningarna till att DHA bidrar till hjärtats normala funktion*.

DHA och synen

Hela 9 % av fettsyrorna i ögats retina är av typen DHA. DHA är viktigt för fotoreceptorernas funktion, och ett intag på 250 mg DHA om dagen bidrar till att bibehålla normal synförmåga*.

DHA i kosten

Omega 3 från växtriket kommer i form av den korta ALA-fettsyran och måste omvandlas till de långa EPA-fettsyrorna och vidare till DHA innan kroppen kan tillgodogöra sig den. Människan omvandlar troligen inte ALA till DHA särskilt effektivt. Därför måste vi äta mycket mer av växtoljor än fiskoljor för att uppnå samma nivå av omega 3-fettsyran DHA i kroppen.

Därför är det viktigt att vi får i oss de långa omega 3-fettsyrorna genom maten. Fet fisk som lax, sill och makrill innehåller DHA.

*Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag på 250 mg.

VitoMaris

  • Bra för hjärtat, hjärnan och skelettet
  • Miljövänlig Omega 3
  • Direkt hem till brevlådan

Erbjudande: -50% på första paketet

Nu endast 129,00 259,00

HJÄRTAT: OmegaPro innehåller omega 3 som är rik på DHA och EPA de bidrar till att bibehålla hjärtats normala funktion. Vid intag av 250 mg EPA och DHA per dag (2 kapslar/dag). HJÄRNAN: DHA bidrar till hjärnans normala funktion. Vid intag av 250 mg EPA och DHA per dag (2 kapslar/dag). SKELETTET: OmegaPro innehåller D-vitamin som det bidrar till att bibehålla en normal benstomme. SKYDDA CELLER: Vitamin E bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Beställ
  • Ett bra val för muskler och leder

VitaePro

  • Ingredienser för muskler och leder 
  • Även bra för hjärta och immunsystem
  • Minskar trötthet och utmattning

Erbjudande: -50% på första paketet. Alla kunder är just nu med i lotteri av presentkort av mat.

Nu endast 169,00 338,00

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen: LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma. BINDVÄV: VitaePro innehåller mangan som bidrar till normal bildning av bindväv. MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion. ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning. IMMUNSYSTEM: VitaePro innehåller zink, selen och vitamin D som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion. HJÄRTA: VitaePro innehåller tiamin samt omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag). SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.