Faktasidor

VL_VL_ALL_1200x600_1909_Facts_Calamari_salad.jpg

Calamari

Calamari (bläckfisk) är en miljövänlig och hållbar källa till omega 3.

Calamari är en slags bläckfisk som inte är utrotningshotad och som förökar sig väldigt fort. Därför är Calamari ett bra val som källa till omega 3

Calamari - en bättre källa till omega 3

Calamari är naturligt rik på DHA, den viktiga och riktiga omega 3-fettsyran.


Vid ett dagligt intag på 250 mg DHA har fettsyran tre viktiga funktioner i kroppen:

  • Bidrar till hjärtats normala funktion
  • Bidrar till att bibehålla normal synförmåga
  • Bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion

Hållbar och miljövänlig

Calamari är en slags bläckfisk som inte är utrotningshotad och som förökar sig väldigt fort. Den lever i genomsnitt i mindre än två år. Calamari fiskas ofta i Asien med miljövänliga och hållbara fiskemetoder som inte förstör ekosystemet i havet eller bestånden. Bläckfisken fångas av lokala småbåtar med lina, vilket är skonsamt mot miljön. Både fiskemetoderna och fartygen utvärderas kontinuerligt.

Förhindrar onödigt avfall

Varje år fångas omkring två miljoner ton calamari för livsmedelsproduktion. Från denna produktion kommer nästan 200 000 ton att vara oanvända och kommer antingen att kastas eller bli djurfoder. Omega 3-oljan från calamari kommer från denna biprodukt, vilket innebär att produktionen bidrar till att förhindra onödigt avfall.

Beställ
  • Ett bra val för muskler och leder

VitaePro

  • Ingredienser för muskler och leder 
  • Även bra för hjärta och immunsystem
  • Minskar trötthet och utmattning

Erbjudande: -50% på första paketet.

Nu endast 179,00 358,00

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen: LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma. BINDVÄV: VitaePro innehåller mangan som bidrar till normal bildning av bindväv. MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion. ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning. IMMUNSYSTEM: VitaePro innehåller zink, selen och vitamin D som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion. HJÄRTA: VitaePro innehåller tiamin samt omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag). SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.